Ontmoet Laurens, een gedreven kraanmachinist met een passie voor precisiewerk en het efficiënt uitvoeren van uiteenlopende taken op GWW-projecten.
Kraanmachinist Leeftijd: 20

Laurens heeft na het Calvijn College (Krabbendijke) eerst een loonwerkopleiding gevolgd aan het Scalda maar is kort daarna geswitcht naar de machinisten opleiding aan het Curio in Bergen op Zoom. “Ik heb een werk-leer opleiding gevolgd en ben tijdens het laatste anderhalf jaar van mijn opleiding begonnen bij Sagro. Ik heb dit traject samen met leermeester Jan-Kees doorlopen.”

“Ik ben machinist op een mobiele kraan. Ik hou me vooral bezig met bestraten, rioolwerk, het plaatsen van banden en goten, en het profileren van terreinen. Mijn werkzaamheden variëren en omvatten diverse taken binnen onze GWW-projecten.”

Wat zijn voor jou de leuke dingen in het werk?
“De uitdaging die in het werk zit en de afwisseling. Een uitdaging is het leren omgaan en werken met het materieel. Ik werk nu sinds een tijdje op een mobiele kraan. Veel over de kraan leer ik van mijn collega’s.”

"Door de handen uit de mouwen te steken en actief aan de slag te gaan, leer je pas echt de nodige vaardigheden voor dit vak!" Laurens

Benodigde vaardigheden
“Het is belangrijk om nauwkeurig en gestructureerd te werk te gaan, en goed voor je machine te zorgen. Door de handen uit de mouwen te steken en actief aan de slag te gaan leer je het vak het beste, en ik heb vooral veel geleerd van mijn collega’s. Mijn collega’s staan altijd klaar om te helpen, dat werkt fijn en geeft vertrouwen.”

Waarom werken bij Sagro?
“Sagro is simpelweg een fantastisch bedrijf met leuke en behulpzame collega’s. Het biedt je de ruimte om te leren en groeien.”