Janine werkte de afgelopen 18 jaar in diverse rollen bij Sagro. Momenteel werkt ze als accountmanager voor het gerenommeerde aannemingsbedrijf.
Accountmanager Leeftijd: 38

Janine werkte de afgelopen 18 jaar in diverse rollen bij Sagro. Momenteel werkt ze parttime als accountmanager voor het gerenommeerde aannemingsbedrijf.

De carrière van Janine begon in april 2005 op de afdeling salarisadministratie: “En deels op de debiteurenadministratie. Destijds nog fulltime.”

Na de geboorte van haar oudste zoon (2008) ging Janine 30 uur aan de slag: “In die tussentijd was er veel veranderd op onze afdeling salarisadministratie. De salarisadministrateur was, gezien zijn leeftijd, aan het afbouwen en ik kreeg er een nieuwe collega bij.”

“Trots ben ik vooral als we een teamprestatie neerzetten!" Janine

Professionaliseren afdeling
Als gevolg daarvan werd de afdeling uitgebouwd en P&O verder geprofessionaliseerd: “We gingen met nieuwe digitale systemen werken. Verzuim, cursussen en opleidingen, schades en verzekeringen, sollicitatieprocedures, opstellen van arbeidscontracten en voorbereiden van functioneringsgesprekken behoorden tot mijn werkzaamheden.”

Interne overstap
In het verleden had Janine eens laten vallen dat commercie haar erg aansprak. Zodoende heeft zij enkele jaren geleden de interne overstap gemaakt naar accountmanager.

Werkdagen vol afwisseling
Janine houdt van afwisseling en dat is maar goed ook, want in haar werk is geen enkele dag hetzelfde! “Werkdagen gaan bijna nooit als gepland, dit maakt het ook zo leuk. Mijn ‘hoofdtaak’ bestaat natuurlijk uit het doen van acquisitie. Ik benader telefonisch potentiële klanten, plan een afspraak in voor een kennismaking en zorg dat we in aanmerking komen voor een aanbesteding of offerteaanvraag.”

“Waar ik de ene week dus veel aan het bellen ben, ben ik de week daarop vooral onderweg om deze potentiële klanten te bezoeken. Hiervoor rij ik het hele land door.”

Elke dag bijleren
Bij sommige aanbestedingen vraagt de opdrachtgever een plan van aanpak: “Hierbij moeten we de gestelde criteria van de opdrachtgever zo goed mogelijk beantwoorden waarmee we punten kunnen scoren in de aanbesteding. Vaak ben ik betrokken bij het schrijven van deze plannen, waarbij ik me vooral richt op de omgeving (zoals communicatie, hinder & overlastbeperking etc.). Ook dit is erg leuk om te doen en iedere keer leer ik weer bij door de input van onze technische collega’s.”

Trots op teamprestaties
Er zijn veel dingen binnen haar functie waar Janine blij van wordt: “Trots ben ik vooral als we een teamprestatie neerzetten. Als een aanvraag eenmaal binnen is, kunnen we alleen winnen als we vanuit verschillende specialismen ‘het werk induiken’ en iedereen zijn input levert. Omdat we zoveel doen, hebben we heel veel kennis in huis en het is heel gaaf als het lukt om dit te bundelen.”

“Een werk waar ik oprecht blij mee was en nog steeds trots op ben is de herinrichting van het Dorpsplein in Oostvoorne. Deze aanbesteding hebben we destijds gewonnen met het beste plan van aanpak. Na uitvoering van de werkzaamheden ontvingen we tevens een hele positieve referentie van de opdrachtgever. Hier scoorden we dus in de voorbereiding én in de uitvoering werd ook een topprestatie geleverd.”

Ambities
“Ik heb de afgelopen jaren ontzettend veel geleerd en Sagro vanuit verschillende functies leren kennen. Ik wil absoluut nog verder groeien binnen de organisatie en hoop daarbij Sagro landelijk nog meer op de kaart te zetten.”