Paul is Commercieel Manager: naast acquisitie (sloop- en havenactiviteiten) houdt hij zich bezig met alledaagse gang van zaken in de Sagro Bouwmarkt.
Commercieel Manager Leeftijd: 48

Na ruim 11 jaar in dienst te zijn geweest als IT manager bij een groot farmaceutisch bedrijf in Amsterdam was Paul toe aan een nieuwe stap in zijn loopbaan. In mei 2020 is Paul gestart als Commercieel Manager. Een functie waarin hij zich naast acquisitie voor sloop- en havenactiviteiten, bezighoudt met de alledaagse gang van zaken in de Sagro Bouwmarkt.

Aangezien Paul zich met veel onderdelen binnen de Sagro-groep bezighoudt, is de functie Commercieel Manager zeer breed. Naast commerciële capaciteiten moet worden beschikt over ervaring in relatiemanagement, proces kennis, incasseringsvermogen en vooral optimisme.

“Mede door mijn positieve instelling en de wil om dingen voor elkaar te krijgen, zie ik als ideaal om deze functie goed vorm te geven.”

Uitdaging binnen werk én functie
Sagro is de laatste jaren uitgegroeid tot een grote multidisciplinaire organisatie, waarbij naast de reguliere activiteiten een grote rol is weggelegd voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. “Nu al zijn we druk bezig om voor al onze (afval)stromen duurzame oplossingen te vinden. Hoogwaardig hergebruik (circulariteit) heeft hierbij de hoogste prioriteit.”

“De grote uitdaging is om alle disciplines van Sagro passend te krijgen, van ontmanteling van een objecten tot het circulair inzetten van onderdelen. Of zelfs de verkoop van onderdelen, producten en machines om deze een tweede leven te geven. We zullen ons steeds meer circulair moeten opstellen, om zo aan de behoeften van klanten maar ook van de maatschappij te voldoen. Een uitdagende klus!”

Persoonlijke ontwikkeling
“Je krijgt absoluut de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen. Al moet je daar als werknemer wel voor openstaan: de kansen pakken die zich voordoen. Zo heb ik in nog geen jaar tijd drie cursussen gevolgd om mijn rol als Commercieel Manager beter vorm te geven. Dit heeft mijn persoonlijke ontwikkeling versterkt.”

Lopend project
“Een interessante ontwikkelingen van de laatste maanden is de start van een project waarbij ik op zoek ga naar een technische oplossing voor het hoogwaardig hergebruiken van glasvezel versterkt composiet materiaal.”

“Aangezien wij ons ook bezighouden met het ontmantelen van windturbines, zowel op land als op zee, zoeken wij oplossingen voor het recyclen van het materiaal waar de bladen van gemaakt zijn: glasvezel versterkt composiet materiaal. Ik hoop in de komende maanden en passende oplossing te vinden, en deze verder te kunnen ontwikkelen tot een productie omgeving om de grote hoeveelheden vrijkomend composiet materiaal te kunnen verwerken.”